1.Mai-markering i Bergen

Dette er en pressemelding som Raud Tid har fått tilsendt av en aktivist. Den reflekterer ikke Raud Tids redaksjonelle linje.

Foto: privat. Fra markeringen på Sletten.

1. mai i Bergen ble markert med to parallelle demonstrasjoner: én på Torgallmenningen, og én på Slettebakken. De koordinerte markeringene startet klokken 14, da den tradisjonelle fanemarkeringen til LO vanligvis ville ha funnet sted.

Initiativet kom fra en felles aksjonskomité, nedsatt av Kampkomiteen, Rød Ungdom og Sosialistisk Ungdom. Disse hadde felles planleggingsmøter i forkant, hvor det ble vedtatt to paroler: “Kjemp og gjør motstand” og “Revolusjon er den beste krisepakka”.

Flere hensyn lå bak beslutningen om å ha to parallelle markeringer. For det første, ville parallelle markeringer gjøre de revolusjonære parolene mer synlige i bybildet. For det andre var dette en mulighet til å sjøre seg synlig i et proletært nabolag, som ofte blir ignorert av profesjonelle politikere så vel som aktivister.

Så vidt vi vet, var dette de største og mest synlige markeringene i Bergen på Arbeidernes internasjonale kampdag. At hovedmarkeringen på 1. mai organiseres av revolusjonær ungdom, under revolusjonære paroler, er i seg selv historisk.

Markeringene var et øyeblikks kampenhet mellom aktivister fra forskjellige miljø og retninger. Dette er også grunn til optimisme.

1.mai i år ble annerledes, men kampdagen kan aldri avlyses!(edited)
[10:48 AM]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *