SIAN til Bergen i august — varslet motdemonstrasjon

Oppdatert 19. august.


SIAN fortsetter den tvilsomme sommertradisjonen med rasistisk landsturné. 22. august er det Bergen som får besøk av organisasjonen som agiterer for etnisk rensing.

Antirasistiske aktivister i Bergen er våkne og har varslet motdemonstrasjon. Det har blitt opprettet et Facebook-arrangement for å mobilisere. Her oppfordrer arrangørene alle oppmøtte til å ta med “plakater, slagord og antirasistisk pågangsmot”, samt gjenstander som lager lyd for å overdøve SIAN.

Arrangør kommer til å stille med hånddesinfeksjon og munnbind, men anbefaler likevel at folk tar med eget. Videre ber arrangøren om at oppmøtte demonstranter tar hensyn til folk rundt seg:

PRAKTISKE OPPFORDRINGER:
1. Ta med munnbind/maske om du har. Ta også med hånddesinfeksjon.
2. Ta med mat og vann, da vi nok må stå på Festplassen lenge.
3. Hold avstand til andre — helst mer enn en meter.
4. Ikke post bilder i sosiale medier av etterkant av arrangementet, hvor ansiktet på demonstranter er synlige. Ikke tagg folk i bilder dere legger ut.
5. Gjestelisten på dette arrangementet er ikke synlig.

Også LO i Bergen har varslet at de vil vise motstand mot SIANs rasisme, og tar initiativ til fanemarkering på samme tid og sted.

Det nytter å demonstrere mot rasisme. Det finnes dem som tror at SIAN først og fremst er ute etter oppmerksomhet. Dette er feil — ikke all PR er god PR.

SIAN ønsker først og fremst å få snakke med likesinnede i fred og ro, og eksponere så mange som mulig for anti-muslimsk propaganda. Motdemonstrasjoner, og spesielt den sorten som overdøver agitasjonen deres, saboterer dette prosjektet.

Demonstrasjonen i Trondheim 29. juni var spesielt vellykket. Etter knappe 20 minutter ble SIAN nødt til å forlate Torvet, da de ble konfrontert av motdemonstranter. I ettertid er det ingen som husker hva Lars Thorsen sa, men alle har fått med seg hans svært ydmykende møte med en eggeplomme.

Dermed oppfordrer vi kamerater i Bergen til å slutte seg til motdemonstrasjonen — oppmøte 12:30 på Festplassen.


Oppdatering: LO i Bergen har avlyst sin fanemarkering 22. august, etter pålegg om å flytte arrangementet til TårnplassDette vil imidlertid ikke si at motdemonstrasjonen er avlyst. Antirasister bes møte opp på Festplassen som enkeltpersoner.

Klistremerke med tid og sted for demonstrasjonen 22. august. Foto: privat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *