Splid i SIAN rundt nazi-forbindelser

Antifascister har lenge hatt fokus på forbindelsene mellom ledende personer i Stopp Islamiseringen Av Norge (SIAN) og den nazistiske terrorgruppa Den Nordiske Motstandsbevegelsen (DNM).

I fjor publiserte det antifascistiske nettverket Oslo Mot Rasisme en tekst på Facebook der de også har lagt ved bilder og dokumentasjon på SIANs forbindelser med det nazistiske miljøet i Norge.

Nå har medlemmene i SIAN begynt å reagere på ledelsens valg av venner. Vi har fått tilsendt skjemdumper fra en anonym kilde som har reagert på ledelsen i SIAN sin manglende evne til å ta avstand fra nazismen. Raud Tid har ellers ingen kontakt med medlemmer i SIAN.

Et medlem skriver:

Når jeg får meldinger fra en person som selv kaller seg NASJONAL SOSIALIST og begynner innlegget sitt med Heil og sæl [. . .] trenger man ikke å være rakettforsker for å forstå at dette er nazister.

Som svar på dette skriver Fanny «Anna» Bråten at vedkommende «dolker aktive medlemmer i ryggen». Formuleringen er interessant, og vekker forbindelser til «dolkestøtslegenden», en konspirasjonsteori som forberedte grunnlaget for nazistenes ideologi. Det er uklart om Bråten selv er klar over denne forbindelsen.

Trusler, hat og hersketeknikker forsvares i ytringsfrihetens navn, og Fanny «Anna» Bråten sparer ikke på kruttet i sin omtale av medlemmer hun ser på som under seg i organisasjonens totalitære apparat. 

Slik svarer man altså på kritikk i SIAN. Skjermdump fra SIANs interne Facebook-gruppe.

Vi kommer aldri til å forsvare rasisme eller hatytringer. Ingenting i denne saken må tolkes som at Raud Tid støtter SIAN-medlemmene «på grasroten» mot ledelsen. SIANs program tar orde for etnisk rensing, under merkelappen «repatriering». Ingen bør være overrasket over at nazister tiltrekkes av slikt.

Likevel mener vi det er riktig å publisere bildene vi har fått tilsendt.

For det første er det viktig å demonstrere at det ikke fins vanntette skott mellom det «islamkritiske» miljøet og reinspikka nynazisme. Tvert om brukes «islamkritiske» organisasjoner som rekrutteringsarena for nazister.

For det andre ønsker vi all intern splid på ytre høyre velkommen. Om SIAN blir splittet eller svekket som organisasjon som følge av indre splid, er det utelukkende bra.

Vi takker for de innsendte bildene, og vil følge med på utviklinga videre.

Et bilde som inneholder skjermbilde

Automatisk generert beskrivelse
Ikke alle er førnøyde med at ledelsen pleier vennskapsbånd med nazister. Skjermdump fra SIANs interne Facebook-gruppe.
Skjermdump fra SIANs interne Facebook-gruppe.
Skjermdump fra SIANs interne Facebook-gruppe.
Fortsettelse av kommentaren i forrige bilde. Skjermdump fra SIANs interne Facebook-gruppe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *