Unge Høyre: Krigsforbrytere som politiske forbilder?

26. mars ble det lagt ut et innlegg på instagramkontoen til Unge Høyre, som spurte følgerne om hvem som var deres “politiske forbilder”. Innlegget ble lagt ut på profilens “historie”, som vil si at det er synlig for følgere i 24 timer. Vi har fått tilsendt et skjermbilde (nederst i artikkelen).

Vi har også blitt kjent med at det er Leon Mossing Knudsen som er ansvarlig for Unge Høyre sin Instagram-konto. Han sitter i Unge Høyres landsstyre, og har uttalt seg på vegne av organisasjonen ved et par anledninger.

Blant de «politiske forbildene» som ble foreslått i innlegget, var krigsforbryterne Margaret Thatcher, Richard Nixon og Jens Stoltenberg. Interessant nok var Deng Xiaoping, fungerende statsleder i Kina mellom 1978 og 1992, også på lista – sannsynligvis for sine markedsreformer. Deng Xiaoping er også kjent for å slå ned studentdemonstrasjonene på Tienanmen-plassen i 1989. Man kan legge til at Kina under Deng støttet det kambodsjanske terror-regimet til Pol Pot.

Margaret Thatcher er ansvarlig for krigsforbrytelser på Falklandsøyene og i Nord-Irland. Hun pleiet et nært politisk vennskapsforhold med Chiles diktator Agosto Pinochet, som kom til makten i et blodig kupp og tvang gjennom nyliberale reformer.

Richard Nixon var president under den imperialistiske røverkrigen mot Vietnam, med et dødstall på mellom 1 og 3,8 millioner vietnamesere. Nixon og utenriksminister Henry Kissinger har for mange blitt selve symbolfigurene på yankee-imperialismen.

Nixon er også kjent for den såkalte Watergate-skandalen, hvor det ble kjent at han hadde beordret spionasje på opposisjonen sin. Dette førte til at han ble dømt til riksrett og måtte gå av som president.

Det bør være interessant for alle demokrater og fredselskere at Unge Høyres “liberal[e] verdigrunnlag” ikke står i veien for å støtte krigsforbrytelser og diktatur – eller i det minste beundre dem som star bak dette.

Skjermbilde fra @ungehoyre sin Instagram-historie, 26. mars.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *